Intervjuer med praktikanter

Hur ser det dagliga arbetet ut på Cribble? Vad finns det för arbetsuppgifter, och vad får man som praktikant eller praoelev göra? Cribble tar gärna emot både praktikanter och praoelever vid möjlighet och är du sugen på detta så läs gärna intervjuerna med våra tidigare praktikanter och praoelever!

-----------------------------------------------------

Intervju med en av vårens praktikanter, Stefan Goblirsch, som just nu är halvvägs in i sin YH-utbildning ”Onlinemarknadsförare” på Medieinstitutet.

Hej Stefan! Först och främst, hur hittade du till Cribble?
– Hej! Jag hittade en annons om praktikplats och sökte genom den, och mailade även till min handledare och Cribbles VD Christine, som svarade mig ganska direkt.

Vad fick dig att fastna för Cribble och vilja genomföra din praktik här?
– Jag ville göra min praktik "in house" på en e-handel. Eftersom jag har jobbat med leksaker tidigare i arbetslivet kändes det som att jag hade det rätta tänket för att snabbt komma in i Cribbles gung.
Jag letade praktik i både Sverige och i Barcelona, men jag bestämde mig faktiskt för att sluta söka andra praktikplatser efter mitt första möte med Christine här på Cribble. Jag gillade utmaningarna hon presenterade och kände mig säker på att jag skulle stortrivas här.

Har du haft användning av dina kunskaper i din utbildning under praktiken på Cribble?
– Ja, det tycker jag. Mycket av det vi fått lära oss i skolan har jag slipat på ännu mer under min tid på Cribble. Om jag inte hade haft en grund att stå på hade det helt klart varit svårare.

Har Cribble utvecklat dig, och isåfall på vilket sätt?
– Ja, absolut! Jag har utvecklats jättemycket på alla plan. Jag har blivit betydligt vassare på SEO, Facebook- och Snapchats Ads, sociala plattformar – och sist men inte minst har mina pysselkunskaper skjutit genom taket!

Vad har varit roligast under din praktikperiod?
– Jag gillar allt från ax till limpa. Det är kul när något man gjort går hem och uppskattas. Analys gillar jag mycket och det har jag fått sitta en hel del med. Sedan är jag också en hantverkare ut i fingerspetsarna, så att få vara kreativ på så många sätt man får vara på Cribble, det är ett stort plus.

Är det något du skulle vilja prova på som du ännu inte hunnit med under praktiken?
– Ja, det finns ju mycket intressant man vill testa sin förmåga i. Samtidigt vill man ju inte ha för mycket på sitt bord under en praktikperiod. Jag gillar de uppgifter jag arbetat med!

Känner du att det är liknande arbetsuppgifter du kommer att vilja ha i framtiden?
– Ja. Planen är att bl a driva en egen liten e-handel framöver.

Vad har varit mest utmanande under din praktikperiod?
– Det mest utmanande har nog varit att lära sig olika system och plattformar och hur de fungerar. Vissa lite svårare än andra, men en rolig utmaning!

Till sist, vilket är ditt dröm-Cribblekit att utveckla i framtiden?
– Dröm-Cribblekitet... Det är svårt, för jag har ett par idéer nedskrivna. Men jag och min tjej har pratat mycket om ett "trädgårdskit". Man kan ha "picket fence"- staket, grind, amplar, hinkar, krukor, vattenkanna, spjälverk, djupare blomlådor (som man kan fylla med vanlig jord och platera småblommor) typ. Tanken är att det ska kunna funka som fint Cribble och även som en liten mini-inomhus-trädgård!

Björnes magasin

-----------------------------------------------------
Intervju med Ebba Abelli, tidigare praktikant och numera anställd hos Cribble. Ebba gick YH-utbildningen ”Webbkommunikatör Sociala Medier" på Medieinstitutet. Hon gjorde sin tredje och sista praktik på Cribble och har sedan dess arbetat deltid hos oss som content manager.

Hej Ebba! Du började ju som praktikant på Cribble, och är numera anställd – vad fick dig att fastna för Cribble, som gjorde att du ville stanna kvar?
– Hej! Jag föll direkt för Cribble som produkt och företagets värderingar! Sedan tycker jag det är spännande att jobba på en liten startup, det gör att man får inblick i alla delar av företaget. Det är kort väg mellan idé och genomförande och man uppmuntras att själv bidra med egna idéer här. När jag började på Cribble fanns till exempel inte min roll och jag fick på egen hand utveckla Cribbles sociala medier. Det var perfekt för mig att under praktiken få fria händer och testa mig fram, jag lärde mig massor av det. När praktikperioden led mot sitt slut var jag absolut inte färdig med Cribble, så valet att stanna var solklart!
Utöver det är det en riktigt bra vibe på kontoret, och vem vill inte pyssla på jobbet?

Vad är dina roligaste arbetsuppgifter?
– Planera, spela in och redigera video till sociala medier. Rörlig bild ger oändliga möjligheter att få fram Cribbles lekfullhet och visa hur det känns att bygga med Cribble!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig på Cribble?
– Man vet aldrig vem som kommer vara på kontoret när man kliver in för dagen. Om inte vår VD Christine har möte med en potentiell återförsäljare, så kanske man träffar på en härlig kund som ska köpa byggkit till sitt barnbarn, eller så sitter ett gäng kids i pysselrummet och cribblar? Alltid mycket action! Christine ger mig en uppdatering om vad som hänt sedan vi sågs sist, sedan sätter jag igång med dagens uppgifter. Jag jobbar självständigt men kan alltid bolla med mina kollegor om jag behöver inspiration eller input.

Till sist, vad är ditt dröm-Cribble att utveckla i framtiden?
– Åh, mina favoriter bland Cribbles möbler är de som har fungerande detaljer – skåp och lådor som går att öppna. Det var även något jag uppskattade som barn när miniatyrleksaker var verklighetstrogna på det sättet, blir ju extra magiskt då! Vi har snackat om att ta fram byggkit där man kan pyssla ihop egna fordon med fungerande hjul så det vore ju en dröm – en Cribble Car att rulla runt med.

-----------------------------------------------------

Både Ebba och Stefan har haft sina praktikperioder som en del av sina eftergymnasiala utbildningar – men Cribble har även fått äran att ha några yngre praktikanter denna vår!

Intervju med Vilmer, praoelev under våren 2020

Hej Vilmer! Vad var det roligaste du fick göra under din praotid?
– Hej! Hmm, det roligaste var nog att få kolla på när laserskäraren var igång.

Vad är det bästa med prao på Cribble?
– Att man får använda sin kreativitet på olika sätt!

Vad skulle du vilja utveckla för Cribble?
– Jag skulle nog vilja utveckla ett nytt kit för Cribble, kanske något med snö?

Känner du att du lärde dig något värdefullt på Cribble?
– Jag blev bättre på att pyssla – jag var inte särskilt fantastisk på det innan…

Prao på Cribble bygger

-----------------------------------------------------

Intervju med Arvid, praoelev under två veckor våren 2020

Hej Arvid! Vad har du fått göra under din praotid hos Cribble?
– Hej! Jag har fått packa paket, pyssla, hitta på idéer, besöka återförsäljare, måla och spackla, skissa på och göra min egen Cribbledesign!

På en skala från 1 till 10, vilket betyg får Cribble som praoplats?
– 10! Jag har testat på många olika uppgifter. Det är litet och hemtrevligt här.

Känner du att du lärt dig något värdefullt under din tid på Cribble?
– Jag har lärt mig att designa i programmet Adobe Illustrator. Det är en bra erfarenhet.

Vad har varit roligast?
– Att göra min egen Cribbledesign – en Cribblesaurus! Jag fick komma på idén, skissa fram designen i Illustrator och sedan skar vi ut den på riktigt i laserskäraren.

Cribble dinosaur

-----------------------------------------------------

Är du taggad på att göra praktik eller prao hos oss på Cribble? Mejla vår VD Christine på christine@cribble.se 😊