Öka din spatiala förmåga med Cribble

Öka din spatiala förmåga med Cribble
Cribble Craft är skapat med våra barns framtid i åtanke. Studier visar att män och kvinnor skiljer sig på en statistisk nivå i spatial förmåga. Så, vad betyder det? I princip handlar det om förmågan att rotera ett objekt inuti ditt huvud. En färdighet som du skapar och utvecklar genom att träna på och praktisera i verkligheten, till exempel genom att leka med Lego eller Meccano.

I tidig ålder börjar dessa förmågor att utvecklas, men det är med ett aningen bekymrat öga som vi noterar hur marknaden ser ut för konstruktionsleksaker som är riktade mot tjejer kontra pojkar. De olika versionerna som är riktade mot tjejer är ofta mer simpla och mindre utmanande än de alternativ som riktas mot pojkar. Detta är något vi vill förändra.

Alla förmågor kan förbättras och det är där Cribble Craft kommer in i bilden. Förutom att skapa en leksak som väcker din pyssliga ådra, så har vi nycklarna som kan bidra till att förbättra spatial förmåga i våra förpackningar.

Vi vill ge både flickor och pojkar möjligheten att utvecklas och ha kul genom att ta fram könsneutrala leksaker, som leder bägge kön in på fascination för konstruktion och samtidigt kan väcka ett intresse för ämnen som matematik, teknik och naturkunskap.

Om vi lyckas med att fånga barnens intresse för att bygga, skissa, använda modeller och leka – då kan de sedermera dra nytta av att ha byggt upp sin spatiala förmåga när det kommer till ämnen i skolan som rör detta. Dessutom så visar det sig att de elever som övar upp sin spatiala förmåga inom naturvetenskapen och teknik, dessa elever förbättrar också sina resultat i andra ämnen (David Lubinski 2010).

På sikt tror vi att detta kan bidra till att fler kvinnor väljer yrken där spatial förmåga är en vital del av arbetet, och i förlängningen öka jämställdheten mellan män och kvinnor.

Allt detta är faktorer som lett oss in på att starta och utveckla Cribble Craft. Vill du veta mer om våra produkter? Här finns våra olika byggkit.